AANBOD

» Klik hier voor de Subsidie transport cultuureducatie «

Er zijn heel wat subsidies beschikbaar voor culturele en/of samenwerkingsprojecten.

De Vlaamse overheid kent subsidies toe aan o.a.
Bovenlokale cultuurprojecten
• Internationale projecten voor amateurkunsten
Met de subsidiewijzer vind je de subsidies van de Vlaamse overheid die voor jou van toepassing zijn. Een volledig overzicht vind je hier.

Via Cultuurkuur kunnen scholen tot maximum 2.000 euro krijgen voor een creatief schoolproject in samenwerking met een culturele partner (dynamo PROJECT) of voor een samenwerking met de academie (Kunstkuur). Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen.

De Provincie West-Vlaanderen subsidieert het bezoek aan erfgoedlocaties. Een overzicht van alle provinciale subsidies vind je hier. Via het Plattelandsloket West-Vlaanderen vind je meer info over Europese subsidies voor plattelandsontwikkeling in de provincie.

De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne kennen zelf ook subsidies toe aan culturele verenigingen. Neem zeker eens een kijkje bij de subsidiereglementen om te zien of jouw vereniging kans maakt op een gemeentelijke subsidie.

De Koning Boudewijnstichting steunt projecten en burgers die zich engageren voor een betere samenleving. Regelmatig zijn er programma’s, fondsen zoals Buurten op den buiten. Ook voor het behoud van erfgoed zijn verschillende subsidielijnen.

Cera investeert met haar maatschappelijke werking op regionaal, nationaal en internationaal vlak. Vier keer per jaar kun je een aanvraag indienen bij je regionale adviesraad.

Steunpunt OP/TIL bundelt heel wat tips om voor je project een financieringsmix op te stellen (o.a. met crowdfunding).

Heb je nog vragen over het indienen van een subsidiedossier? Neem dan zeker contact op via het contactformulier of mail naar sara.broucke@viertoren.be